Kruiden drogen of invriezen?

Gepubliceerd op 30 juli 2025 om 22:06
Kruiden drogen of invriezen/ Blog Bezige Bij

Wanneer je kruiden oogst begint het bewaren ervan.

Dan sta je voor de keuze, drogen of invriezen.

Beide methoden hebben hun voordelen, afhankelijk van het soort kruid.

 

Het meest ideaal is om ze te plukken nadat de dauw is verdwenen, maar voordat de zon te fel wordt en de planten te veel uitdrogen. 

 
Invriezen werkt beter voor kruiden met zachtere blaadjes zoals basilicum en peterselie maar ook deze kunnen gedroogd worden.
Drogen is ideaal voor kruiden met stevige bladeren zoals tijm en rozemarijn.
Voor sommige kruiden zijn beide methoden gelijk.
Deze tips zijn te vinden in Kruiden van A tot Z
 
Gedroogd zijn ze lang houdbaar in een luchtdichte pot, donker en koel bewaard.
Drogen in de oven bij max. 50 gr., in een voedseldroger of het goedkoopst aan de lucht.
Ingevroren is minder lang houdbaar maar meer behoud van smaak en aroma.
Bewaar in vriesbestendig zakje of bakje.
 
Vergeet niet te labelen, inhoud+datum.

Hoe vries ik kruiden in/ Blog Bezige Bij
Hoe droog ik kruiden/ Blog Bezige Bij

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb