Dille, zomerse frisheid.

Gepubliceerd op 31 juli 2025 om 14:23
Dille/Blog Bezige Bij

Wat is Dille?

 

Dille (Anethum graveolens) is een plant uit de schermbloemenfamilie met naaldachtige bladeren en komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië en Middellandse Zeegebied.

 

De frisse licht anijsachtige smaak past perfect bij visgerechten, aardappelen, salades, yoghurt en ingelegde groenten. 

 

Ontdek hoe je Dille zaait, verzorgt, oogst, bewaart en nog meer handige tips.


Fris met een anijstoets.

 

In de moestuin steelt Dille de show met haar fijne, veerachtig blad en zachte geur.

 

Een lust voor het oog maar ook een frisse smaakmaker in talloze gerechten.


Dille/Blog Bezige Bij

Leuke Dille weetjes.

 

Wist je dat...Dille in sommige culturen geassocieerd wordt met liefde en geluk?

Het wordt gebruikt in bruidsboeketten en bij huwelijksfeesten. 

 

Wist je dat...Dille in de Middeleeuwen werd gebruikt om boze geesten af te weren?

Het werd in kussens gestopt om boze geesten en heksen af te weren, en gebruikt in drankjes om het boze oog te verdrijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.