
Wat is Dragon?
Dragon (Artemisia dracunculus) is een kruid uit de composietenfamilie en komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, meer specifiek uit Mongolië en Siberië.
Het wordt ook estragon of tarragon genoemd.
Een aromatisch kruid met een verfijnd vleugje anijs en venkel.
Onmisbaar in de Franse keuken, belangrijk ingrediënt in bearnaisesaus, maar wordt ook veel gebruikt in andere sauzen, vinaigrettes, kruidenazijn, mosterd en bij gerechten met ei, vis, kip of aardappelen.
Ontdek hoe je Dragon zaait, verzorgt, oogst, bewaart en nog meer handige tips.
Vleugje anijs en venkel.
Er zijn 2 soorten Dragon;
De Franse, de meest gebruikte met een verfijnde, subtiele smaak maar lastig om te vermeerderen.
De Russische, sterke, iets bittere smaak maar groeit makkelijker.
In mijn blog wordt enkel over de Franse geschreven.

Leuke Dragon weetjes.
Wist je dat...Dragon een van de kruiden is die gebruikt wordt in de Franse kruidenmix "fines herbes" - "bouquet-garni" samen met peterselie, kervel en bieslook?
Wist je dat...in de oude volksgeneeskunde het kruid werd gebruikt om honden-en slangenbeten te behandelen?
Wist je dat...men vroeger dacht dat Dragon bescherming bood tegen draken? Dragon betekent dan ook draak.
Reactie plaatsen
Reacties