
Wat is Kervel?
Kervel (Anthriscus cerefolium) is een kruid uit de schermbloemenfamilie en komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa.
Kervel is een teer frisgroen kruid met een zachte anijsachtige smaak.
In België en Frankrijk een klassieker, de befaamde Kervelsoep, maar ook voor kruidenboter, vinaigrette, sauzen, omelet en rauw in salades en pesto.
Ontdek hoe je Kervel zaait, verzorgt, oogst, bewaart en nog meer handige tips.
Een voorjaarsbriesje.
Er zijn gladbladige en gekrulde soorten kervel.
De gladbladige types hebben meestal meer smaak, deze gebruik ik dus.
Roomse kervel (Myrrhis odorata) is een meerjarige variant met grotere bladeren en een nog sterkere anijssmaak.

Leuke Kervel weetjes.
Wist je dat...Kervel vroeger het lenteschoonmaak-kruid werd genoemd omdat men dacht dat het na de winter het bloed zuiverde en nieuwe energie gaf?
Wist je dat...in de middeleeuwen Kervel vaak in kloostertuinen groeide, niet enkel als keukenkruid maar ook als geneeskrachtig plantje tegen buikklachten?
Reactie plaatsen
Reacties