Laurier, traditioneel kruid.

Gepubliceerd op 6 augustus 2025 om 14:23
Laurier/Blog Bezige Bij

Wat is Laurier?

 

Laurier (Laurus nobilis) is een kruid uit de laurierfamilie en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Oostelijke Middellandse Zeegebied, vooral Turkije, Georgië en Griekenland. 

 

Laurierblad kan vers gebruikt worden maar kan bitter zijn, gedroogd geeft het veel meer smaak, een zacht, kruidig aroma.

Gebruiken in soepen, stoofschotels, sauzen, bouillons, vlees- en visgerechten, marinades en inmaak en zelfs in thee.

 

Ontdek hoe je Laurier plant, verzorgt, oogst, bewaart en nog meer handige tips.


Een kruid met geduld.

 

Laurier kookt en stooft graag heel langzaam mee. 

 

Laurierbladeren zijn niet bedoeld om te eten, maar gebruikt om gerechten op smaak te brengen en worden er aan het einde van de kooktijd uitgehaald. 

 

De Laurierfamilie is groot, wie een kruidentuin aanlegt moet dus altijd voor Laurus Nobilis kiezen- en niet voor Prunus, de laurierkers, blaadjes en bessen zijn namelijk giftig bij intern gebruik.


Laurier/Blog Bezige Bij

Leuke Laurier weetjes.

 

Wist je dat... de overwinnaars van sportwedstrijden en veldslagen in de Romeinse tijd een krans van laurierbladeren kregen, als symbool van eer en glorie? Hier komt dus het woord "laureaat" vandaan.

 

Wist je dat...Laurier in de oudheid een symbool van wijsheid was?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb